Essentiële oliën

Wat goed dat jij meer wil weten over etherische oliën van Young Living. Er is een reden waarom ik alleen maar deze 100% pure oliën gebruik.

Wat zijn essentiële oliën

In feite zijn essentiële oliën de levensenergie die in planten zit. Het zijn de aromatische vloeistoffen uit vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden. Deze vloeistoffen gewoon uit je tuin halen, is te simpel gedacht: er komt meer bij kijken.

De oliën worden doorgaans gewonnen door een stoomdestillatieproces of door middel van compressie.

Plantaardige oliën (zoals bijvoorbeeld olijfolie) worden door compressie verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Dit soort oliën zijn meestal ook erg vettig.

Essentiële oliën worden daarentegen verkregen door:
-direct hars te tappen uit de boom,
-koude persing van citrus schillen, persing van de wortel, steel, bladeren of bloemblaadjes
-door een zorgvuldige stoomdestillatie techniek een lage druk en temperatuur. Hierdoor zijn deze essentiële oliën 100 tot 10.000 maal meer geconcentreerd dan de oorspronkelijke plant.

In de wereld van de essentiële oliën wordt verwezen naar plantaardige olie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draagoliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

Hoe moet een essentiële olie ruiken?


Nou, precies naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken.

Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie (de therapeutische waarde) dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect zal hebben.

Ook al staat er soms 100% zuivere olie op een flesje, dit is helaas niet altijd het geval. Ruik daarom aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant.

De oliën van Young Living zijn gegarandeerd 100% zuiver.

Het effect

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren.

De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo dus binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Hoe gebruik je etherische oliën?

Er zijn verschillende manieren waarop je Young Living oliën kunt gebruiken. Young Living oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en ze zijn veilig te gebruiken op de volgende drie manieren:

1. Aromatisch (geur, inhaleren)
Gebruik een diffuser, zoals het schattige uiltje op de foto; inhaleer direct uit het flesje of plaats een druppel in de palmen van je handen en houd ze als een kommetje (cuppen) over je neus om essentiële oliën te inhaleren.

2. Plaatselijk
Verdun met een draagolie en breng het aan op je huid. Dat kan rechtstreeks op de plek waar je last hebt of op het corresponderende Vita Flex punt op je voeten. Sommige oliën kunnen ook puur gebruikt worden. Kijk dit van tevoren na op het flesje of in een handboek, of vraag het aan je mentor/persoon die je heeft toegevoegd.

3. Inwendig
Meng met water of gebruik een doorzichtige plantaardige capsule om in te nemen.

!! LET OP!!: dit kan ALLEEN gedaan worden met daarvoor goedgekeurde essentiële oliën van HOOG therapeutische klasse van Young Living.

Er is een overzicht beschikbaar met oliën die geschikt zijn voor inname. Oliën mengen niet met water. Je kunt dit oplossen door kort voor het drinken de druppels te verdelen in hele kleine druppels en goed te roeren in het water.

Waar werken de oliën voor?

De oliën kunnen op verschillende niveaus voor jou werken
-fysiek
-cognitief
-emotioneel
-spiritueel

Iedere olie heeft zijn eigen werkende eigenschappen op de diverse niveaus. De gebruiksmogelijkheden zijn zo talrijk dat ze hier niet allemaal genoemd kunnen worden, dat MOET je beleven!

Uitproberen?

Wil jij deze pure kracht van de natuur zelf beleven en uitproberen?
Enkele keren per jaar organiseren we (online en offline) workshops en masterclasses door heel het land.

Wil jij 5 dagen GRATIS kennismaken met essentiële oliën en zelf de veelzijdigheid ervaren? Een start maken met LOWTOX leven? Geef je dan nu op voor de JUNI editie!

Belangrijk is dat je 5 dagen de tijd hebt en actief meedoet.

Aanmelden via info@sensable.eu
of via een bericht op social media (instagram/ FB/ Messenger)

Lid worden van Young Living

Lid worden kan via onderstaande link. Heb je vragen hoe dit precies werkt? Laat het me weten. Ik help je graag!

www.youngliving.com
Sensable Coaching
Contactgegevens
Telefoon+31 (6) 46 05 31 71
E-mailinfo@sensable.eu
Adres Cadier en Keer
 nabij Maastricht
Kvk 62384627
IBAN NL42 RABO 0301 7913 25
 
Openingstijden
Maandag19.00-21.30
Dinsdag19.00-21.30
Woensdag19.00-21.30
Donderdag19.00-21.30
Vrijdag9.00-17.00
Zaterdag9.00-12.30
ZondagGesloten
Overige